ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі UA-2025-02-26-010622-a
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення,
очікуваної вартості предмета закупівлі UA-2025-02-26-010622-a
(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:
Замовник: ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, СІМ'Ї, ТУРИЗМУ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ДУБРИНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
Код ЄДРПОУ: 44069873
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Капуста білоголова свіжа, пізньостигла, першого товарного сорту, ДСТУ 7037; Буряк столовий першого товарного сорту, 5-10 см, ДСТУ 7033; Морква свіжа, першого товарного сорту, ДСТУ 7035; Часник свіжий, першого товарного сорту, ДСТУ 3233; Цибуля ріпчаста свіжа, першого товарного сотру, від 4 см, ДСТУ 3234; Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8133; Груші пізньостиглі, першого товарного сорту, діаметр не менше 65 мм; Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, першого сорту; Банани свіжі, ґатунок перший, зелені, від 20 см, діаметр плоду не більше 4 см; Перець солодкий свіжий, округлої форми, ДСТУ 2659; Корінь селери свіжий, ДСТУ 289; Лимони свіжі, діаметр плоду не менше 4 см, першого сорту ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (для харчування учнів початкових класів та пільгових категорій Чорноголівського ліцею)
Вид процедури: відкриті торги з особливостями.
Ідентифікатор закупівлі: UA-2025-02-26-010622-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 23 736,00 грн. (двадцять три тисячі сімсот тридцять шість гривень 00 копійок) з ПДВ. (Для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі замовником проаналізовано ринок, посилаючись на загальнодоступну інформацію, зокрема здійснено аналіз роздрібних цін у найбільших супермаркетах Закарпатської області, враховано наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 зі змінами, а також проаналізовано офіційні статистичні дані Мінфіну (https://index.minfin.com.ua/markets/fuel/).
Розмір бюджетного призначення:
- 18 408,00 грн. (вісімнадцять тисяч чотириста вісім гривень 00 копійок) відповідно до виділеної субвенції з державного бюджету (Розпорядження КМУ №1323-р від 26.12.2024 року «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти за спеціальним фондом у 2024 році»)
- 5 328,00 грн. (п’ять тисяч триста двадцять вісім гривень 00 копійок) відповідно до рішення Дубриницької сільської ради від 23.12.2024 року № 1861 «Про бюджет Дубриницько – Малоберезнянської сільської ТГ на 2025 рік»).
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Замовник здійснює закупівлю цього виду товару, оскільки він за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідатиме вимогам та потребам замовника.
При закупівлі м’яса замовником враховано та дотримано норм законодавчих актів, зокрема Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон про закупівлі) від 25.12.2015 № № 922-VIII, Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР.
Технічні та якісні характеристики товару повинні відповідати чинним нормативним актам (державним стандартам / технічним умовам / нормам). Якість товару повинна відповідати умовам / вимогам, встановленим чинним законодавством України для цієї категорії товару.
Кількість м’яса, що підлягає закупівлі, розраховано відповідно до потреб замовника та розраховано згідно затвердженого чотиритижневого меню.
Термін постачання — до 06.06.2025 р.
Упаковка товару повинна забезпечувати повне його збереження від всякого роду пошкоджень при транспортуванні. Транспортування повинно здійснюватись з дотриманням температурного режиму.
Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі — технічні вимоги до предмета закупівлі
№ з/п |
Найменування товару |
Вимоги до якості товару |
Одиниця виміру |
Кількість |
1 |
Капуста |
Відповідно до ДСТУ 7037 |
кг |
5 |
2 |
Буряк |
Відповідно до ДСТУ 7033 |
кг |
33 |
3 |
Морква |
Відповідно до ДСТУ 7035 |
кг |
91 |
4 |
Часник |
Відповідно до ДСТУ 3233 |
кг |
1,5 |
5 |
Цибуля |
Відповідно до ДСТУ 3234 |
кг |
19 |
6 |
Яблука |
Відповідно до ДСТУ 8133 |
кг |
100 |
7 |
Груші |
1 сорту |
кг |
13 |
8 |
Апельсини |
1 сорту |
кг |
51 |
9 |
Банани |
1 сорту |
кг |
77 |
10 |
Перець свіжий |
Відповідно до ДСТУ 2659 |
кг |
8 |
11 |
Корінь селери |
Відповідно до ДСТУ 289 |
кг |
1 |
12 |
Лимони |
1 сорту |
кг |
4 |
3. Вимоги щодо якості предмет закупівлі:
- доставка замовленої продукції проводиться в Чорноголівський ліцей Дубриницької сільської ради, що зазначені в Тендерній документації у кількості та асортименті згідно із заявками уповноважених осіб Замовника дрібними партіям два рази в місяць з 9.00 по 17.00 год;
- розрахунок за поставлений товар – у безготівковій формі;
- разом з кожною партією товару повинна надаватися супровідна первинна документація (накладна, сертифікат відповідності чи якісне посвідчення, чи інший документ, що підтверджує їх походження, безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно- гігієнічним вимогам). Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару;
- на весь товар при поставці надаються сертифікати якості та/або посвідчення виробника про санітарно-екологічні аналізи, тощо;
- усі поставленні товари повинні відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР(зі змінами), встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації ДСТУ, ГОСТ тощо та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання;
- товар має постачатися з терміном придатності не менше 90% загального терміну зберігання.
- маркування товарів повинно відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
- товар повинен бути спакований Постачальником в упаковці, яка відповідає характеру Товару такого виду. Упаковка повинна бути придатною для транспортування Товару і такою, що відповідає встановленим в Україні стандартам та/або технічним умовам і забезпечує, за умови належного поводження з вантажем, збереження від пошкоджень або знищення Товару під час транспортування, розвантаження та зберігання, зберігати смакові та якісні характеристики Товару. Постачальник несе всі ризики щодо втрати чи пошкодження Товару до дати прийняття Товару Замовником
2.1. При виявленні Замовником дефектів, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, Постачальник зобов’язаний замінити товар в асортименті та кількості, вказаній в заявці Замовника в найкоротші терміни.
2.2. Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.
2.3. Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником, учасник повинен надати наступні документи: копія сертифікатів відповідності на товар або посвідчення про якість або висновку санітарно – епідеміологічної експертизи або ветеринарної довідки або іншого документу, що підтверджує якість товару (достатньо надати копії одного з вище вказаних документів).